Kulturhus Bunkeren

Den 1. januar 2021 åbnede det nye kulturhus i Skejby, Kulturhus Bunkeren, i den bygning, der tidligere husede Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Med sine mange forskellige tilbud og udfoldelsesmuligheder skal det bidrage til at skabe mere liv & aktivitet i området og dermed gøre Skejby endnu mere attraktiv og levende – både for de lokale beboere og for de lokale virksomheder og deres medarbejdere.

Et af kulturhusets største aktiver er Museum Ovartaci. Der rummer en af Europas største samlinger af l'Art Brut, dvs. kunst lavet af mennesker med psykiske lidelser, bl.a. flere end 1.000 værker af Louis Marcussen alias Ovartaci, der var indlagt på hospitalet i 56 år, og som er internationalt anerkendt for sine billeder og skulpturer m.v.

Huset driftes af os i Skejby Rangers - som har eksisteret siden 2019.

Skejby Rangers er en socialøkonomisk virksomhed, som udelukkende beskæftiger medarbejdere, der er berettiget fleksjob. Missionen er at hjælpe lokale virksomheder med at løse forskellige serviceopgaver, som enten ikke bliver løst eller fylder langt nede på en allerede travl medarbejders to-do-liste. Selv om det ikke er store opgaver, tager de tid. Tid, som for nøglemedarbejdere an bruges på vigtigere opgaver.